diumenge, 22 de març del 2009

Montilla dóna tot el suport del govern als mossos d'esquadra (VilaWeb )

DIUMENGE, 22/03/2009 - 17:09h

Montilla dóna tot el suport del govern als mossos d'esquadra

La gestió d'Interior ha estat qüestionada arran de les càrregues policíaques de dimecres · Baltasar exculpa Joan Saura · Prop de 13.000 persones demanen la dimissió de Saura al Facebook

El president de la Generalitat, José Montilla, ha donat ple suport als mossos d'esquadra i als rectors de les universitats: 'Que quedi clar que el govern, el seu president i el PSC estan compromesos amb els mossos d'esquadra, que tenen tot el suport', ha dit Montilla durant la clausura de l'escola d'hivern del PSC, dies després de la polèmica generada pel desallotjament dels estudiants tancats a la UB i de les càrregues policíaques que hi hagueren seguidament.

El departament d'Interior ha rebut moltes crítiques per l'actuació dels mossos, no només per part d'estudiants sinó també de partits polítics i de periodistes, que també van patir agressions durant les fortes càrregues de dimecres passat a Barcelona.

L'actuació dels mossos va començar dimecres al matí, per a desallotjar els estudiants que es trobaven tancats a l'edifici històric de la UB en protesta per la implantació del pla Bolonya. Durant les manifestacions que es van fer al llarg del matí conta el desallotjament, els mossos van carregar amb força. Les topades van continuar al vespre, durant una manifestació en contra de les càrregues del matí.

El president Montilla ha dit, en relació al desallotjament dels estudiants: 'No podem permetre que una minoria radical s'apropiï d'espais que són de tots' i ha assegurat que apostava per 'escoltar aquelles propostes responsables que poguessin millorar el sistema universitari català.'

Francesc Baltasar exculpa Saura

Per la seva banda, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha exculpat el conseller d'Interior, Joan Saura, de l'actuació dels mossos en les manifestacions de dimecres, i ha apuntat que hi havia altres persones, de comandaments intermedis, que 'segurament van haver de decidir o van decidir els esdeveniments que es produïren'. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Baltasar, que també ha lloat la tasca de Saura al capdavant d'Interior, ha reconegut que l'actuació policíaca va ser desproporcionada però ha dit que calia esperar al resultat de la investigació.

Gairebé tretze mil persones ja demanen la dimissió del conseller Saura al Facebook

Gairebé tretze mil persones s'han afegit al grup de Facebook 'Contra la repressió policial als estudiants. Saura dimissió', obert arran de les càrregues policíaques fetes a les manifestacions de dimecres. Els seus membres diuen que 'després de les greus actuacions dels mossos d'esquadra contra els estudiants universitaris de la ciutat de Barcelona, el màxim responsable polític hauria de dimitir ja'.



La notícia a la VilaWeb.




2 comentaris:

  1. Que quedi clar que el govern, el seu president i el PSC estan compromesos amb els mossos d'esquadra, que tenen tot el suport


    No oblideu que Esquerra també es troba en aquest govern. Per què no trenquen amb el tripartit i se'n van a l'oposició d'una vegada? Des d'allí podrien fer una verdadera política independentista i d'esquerres. Però no sé ni per què ho dic, si no hi tinc cap mena d'esperança, el poder els ha podrit per dins...

    I no oblidem, que Saura va córrer davant dels grisos reivindicant consignes com la falç i el martell. No te'n recordes, ja?

    ResponElimina
  2. Sí, és lamentable.
    Tot i així, respecte al tripartit, és més complicat que això, no tot és blanc o negre. Si Esquerra vol aconseguir suport, des de l'oposició és difícil. Però, si vol aconseguir integritat, dins del govern també és difícil.
    El gran debat!

    Ale a liar-la,


    Laura.

    ResponElimina