dijous, 19 de març del 2009

PER UNA ESCOLA PÚBLICA, ÚNICA, LAÏCA I DE QUALITAT


Tothom a la Vaga el 19 -m
PER UNA ESCOLA PÚBLICA, ÚNICA, LAÏCA I DE QUALITAT


Després de 25 anys de govern de CIU, o­n es va potenciar l'educació concertada a Catalunya, els treballadors de l'ensenyament hem vist com el govern tripartit no ha invertit en l'educació pública, ha donat uns mitjans per fer front a l'arribada d'alumnes immigrants situant-los fora dels centres, no ha ajudat a elevar el nivell de qualitat degut a la massificació de les aules.El pla del Departament amb l’acomiadament de milers d'interins és el major ERE de Catalunya. Com la patronal, Maragall pretén que la crisi la paguin els treballadors i treballadores més joves i els treballadors en general, rebaixant recursos i atacant així la qualitat de l'educació dels seus fills.

L’objectiu de fons és ben clar: la privatització dels centres d’ensenyament.

Per una banda,les subvencions a la concertada han augmentat en 7 milions d'euros més per al 2009.

Per l’altra, la LEC suposa canviar la gestió dels centres públics amb un director-gerent,sense descartar que aquesta passi en mans privades així com la perduda de poder de decisió definitiu dels claustres i consells escolars. Sota la pretesa autonomia, s'amaga que els centres haurien de buscar-se la vida, apanyar-se-les amb els seus recursos, amb selecció arbitrària de personal.

En conseqüència, aquesta lleï també comporta acabar amb les conquestes de les vagues que es van produir a la transició o­n els eixos centrals van ser arribar a exercir un control sobre la gestió dels centres i poder de decisió.

Ens sumem al calendari de mobilitzacions i a la jornada de vaga pel 19M contra aquesta lleï, i donem suport al clam de “Maragall dimissió”.


Fragment d'un manifest penjat a Kaosenlared.net


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada