divendres, 3 d’abril del 2009

Des de l’Assemblea i el SEIM condemnem l’incendi del Departament de Castellà


Com tots sabeu diumenge passat a la matinada algú o alguns encara anònims van entrar a l'institut i van cremar el Departament de Castellà fent desaparèixer així incomptables llibres, apunts i documents que hi havia al despatx; la feina de molts anys, irrecuperable.

Des de l’Assemblea de l’institut i el Sindicat d’Estudiants Independentistes de Matadepera, condemnem completament aquest acte i incitem a la reflexió sobre els fets.


Primer de tot, dir que en desconèixer els culpables i al no voler-nos posar a especular o a fer de detectius no podem parlar dels motius que aquests o aquestes pugessin tenir. Però, realment, és que hi ha algun motiu capaç de justificar el que ha passat? Un malentès amb algun professor? Una mala nota en un examen? Robar el material del Departament (com si no tinguéssim prou recursos com per comprar-nos un portàtil, dos, o fins i tot tres)? Un acte reivindicatiu? Tonteries; cap d’aquests hipotètics motius és prou important com per provocar un incendi al despatx que es troba més a prop de la biblioteca d’un institut envoltat de bosc.


Així doncs, donem tot el suport i tota la solidaritat als professors del departament de castellà, així com a l’equip directiu del centre. Però cal que no oblidem que ells no són els únics perjudicats: ho som tots nosaltres. Per culpa de la inconsciència d’alguns o d’algú, si és que tenen o té consciència, molts dels alumnes de l’institut ens hem quedat sense materials i apunts que ens haurien sigut de gran servei. I malgrat que no s’hagués cremat res d’important, el sol fet, la simple acció de pretendre cremar un espai públic com és l’institut ja és completament condemnable. Aquest cop no es tracta d’un insult, una pintada, uns vidres trencats o qualsevol cosa per l’estil, aquest cop s’han sobrepassat els límits.


Després de posar en comú el que pensem sobre l’incident, també hem arribat a la conclusió que s’ha volgut amagar el que ha passat. Coses com fer classe amb total normalitat a les aules de batxillerat on encara sentim l’olor de fum pel simple fet de “guardar les aparences”, negar que l’incendi va ser provocat quan la policia ja ho havia confirmat o fer classe el dilluns quan la majoria del professorat opinava que no se n’hauria d’haver fet demostren que aquí l’únic que importa és no crear un escàndol mediàtic amb el qual es pugui arribar a una crítica sobre l’ensenyament. També cal destacar es donarà una mínima ajuda econòmica arran dels fets, és per això que també animem a col·laborar buscant apunts i llibres vells de llengua i literatura castellana i donant-los a les professores per tal que puguin recuperar un mínim del material.


Finalment, remarcar que des de l’Assemblea i el SEIM ens oferim a fer qualsevol cosa que estigui al nostre abast per tal d’ajudar al Departament de Castellà i a l’equip directiu i incitem a l’alumnat i al professorat a reflexionar sobre els fets del passat diumenge.


1 comentari: